Wie betaalt het onderhoud van de cv-ketel?

Komen de kosten voor het onderhoud van de cv-ketel voor rekening van de huurder of van de verhuurder? Die vraag stond centraal in de uitspraak van de kantonrechter te Middelburg van 20 juli 2011 (LJN: BR2207).

De kantonrechter overweegt dat het Besluit kleine herstellingen een opsomming geeft van het onderhoud dat voor rekening van de huurder komt. Deze opsomming is echter niet volledig. Onderhoudswerkzaamheden die niet in het Besluit zijn opgenomen, kunnen toch aan de huurder in rekening worden gebracht als partijen hierover duidelijke afspraken hebben gemaakt, aldus de kantonrechter.

De kantonrechter gaat echter voorbij aan de vraag over welke onderhoudswerkzaamheden partijen precies afspraken hebben gemaakt. Het Besluit kleine herstellingen bepaalt namelijk dat werkzaamheden die specialistische kennis vereisen voor rekening van de verhuurder blijven. Het Besluit noemt enkele voorbeelden van werkzaamheden die eenvoudig zijn, zoals het ontluchten en bijvullen van het water van de verwarmingsinstallatie, het opnieuw opstarten van de verwarmingsinstallatie na uitval en het vervangen van filters van de (mechanische) ventilatie en het schoonhouden van de roosters.

Onderhoudswerkzaamheden waarvoor een onderhoudsmonteur nodig is zijn per definitie niet eenvoudig. Men kan dus aannemen dat de kosten voor het jaarlijks onderhoud door een cv-monteur voor rekening van de verhuurder komen.

Vragen


Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.

vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement