Wet kenbaarheid energieprestaties gebouwen

Ingevolge de nieuwe Wet kenbaarheid energieprestaties gebouwen geldt vanaf 9 juli 2013 bij transacties (bijvoorbeeld verkoop of verhuur) van gebouwen in Nederland de plicht tot afgifte van een energielabel. Het doel van deze wetgeving is te komen tot de reductie van het energieverbruik en de milieuvervuiling in Nederland.

Voor verhuurders betekent dit concreet dat zij de huurder van de woning bij aanvang van de huur een energiecertificaat moeten afgeven.

Voldoet de verhuurder niet aan deze verplichting dan kan de huurder aanspraak maken op 10% huurprijsvermindering met terugwerkende kracht (dus tot de aanvangsdatum van de huur). De sanctie geldt totdat het energielabel aan de huurder is afgegeven.

Voor huurders van woonruimte biedt het energielabel de mogelijkheid om de verhuurder om verbetering van de energieprestatie vragen (zie art 7:243 BW).

Heeft u vragen?


Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.

vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement