Voorschot of vast bedrag servicekosten?

Het loont om te bekijken of je als huurder een voorschot of een vaste prijs voor de maandelijkse servicekosten betaalt. In het laatste geval kan de verhuurder in beginsel niet meer kosten in rekening brengen dan het afgesproken bedrag. Dat blijkt uit het vonnis van de kantonrechter Utrecht van 22 augustus 2012 (LJN: BX6618).

Het gaat in deze zaak om een navordering van de verhuurder tot betaling van extra servicekosten. Deze kosten komen uit boven het bedrag dat de huurder maandelijks overmaakt. De huurder weigert deze navordering te betalen, omdat hij van mening is dat hij maandelijks een vast bedrag voor de servicekosten betaalt. De verhuurder stapt naar de kantonrechter.

 

De rechter overweegt dat uit het huurcontract niet kan worden opgemaakt dat partijen een voorschot zijn overeengekomen.

Het voorgaande betekent echter niet dat huurders onverschillig om mogen gaan met de energie voorzieningen in het gehuurde als zij een vast bedrag voor de servicekosten betalen. De rechter in deze zaak overweegt dat partijen zich redelijk hebben op te stellen. Dit betekent dat de huurder ook oog moet hebben voor de belangen van de verhuurder om de energiekosten laag te houden.

 

Vragen

 
Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.

 

 

 

 


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement