Verhuur etage opzeggen

Verhuur etage niet zomaar op te zeggen vanwege scheiding

 

Een getrouwd stel met twee jonge kinderen verhuurt een etage. Het stel gaat scheiden en zegt de huur van de etage op met de bedoeling dat de vrouw de etage kan betrekken en dat de kinderen om en om bij de ouders wonen. Volgens de man en de vrouw is de situatie onhoudbaar omdat zij bij elkaar wonen terwijl zij willen scheiden. De huurder is evenwel niet bereid om mee te werken.

 

Zaak komt voor de rechter

De man en de vrouw stellen een vordering tot beeindiging van de huur in bij de kantonrechter. Deze stelt hen in het gelijk. De huurder gaat in beroep bij het Hof Den Bosch. Daar gaat wat tijd overheen. Ten tijde van de behandeling van het hoger beroep wonen de man en de vrouw niet meer bij elkaar.

 
Omstandigheden van dat moment in oordeel betrekken

Het Gerechtshof stelt voorop dat bij de beantwoording van de vraag of de opzegging van een huurovereenkomst door de verhuurders op grond van dringend eigen gebruik gerechtvaardigd is, de omstandigheden van belang zijn naar de stand van zaken op het moment dat hierover een beslissing genomen wordt (toetsing ex nunc).
 

Geen onhoudbare situatie meer

Volgens het Hof doet de onhoudbare situatie, die het samenwonen volgens de man en de vrouw met zich meebracht, zich niet meer voor. De vrouw heeft voor zichzelf inmiddels een alternatieve woonruimte gevonden. Daarmee kan niet worden gezegd dat de vrouw de etage dringend nodig heeft voor eigen gebruik.

(bron: www.rechtspraak.nl LJN: PB2548)
 

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.
 


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement