Uitstel is geen afstel
Als de verhuurder weigert om gebreken in de huurwoning te herstellen, dan helpt het nog wel eens om de betaling van de huur uit te stellen (op te schorten). Voor de verhuurder is dat een duidelijk signaal dat verwacht dat hij actie onderneemt.
Uitstel van betaling kan je gebruiken als pressiemiddel, maar het zal uiteindelijk wel moeten leiden tot actie als de verhuurder niet reageert. Je kan bijvoorbeeld aan de kantonrechter vragen om huurvermindering of om de verhuurder te verplichten om de gebreken te herstellen. Als je niets doet, dan vis je achter het net. Dat blijkt uit een recente uitspraak van het Hof Den Haag van 20 december 2011 (LJN: BU8296). De Hoge Raad had dit al eens bepaald in het arrest van 5 december 1997, (Kloth/Stripac NJ 1998, 169).
Aandachtspunten
Als je overweegt om de betaling van de huur uit te stellen om de verhuurder te bewegen zijn verplichtingen na te komen, stel jezelf dan de volgende vragen:
- Staat er een verbod tot opschorting in het huurcontract (en de algemene voorwaarden)?
- Is het misschien redelijker om niet de hele huur maar een gedeelte van de huur op te schorten?
- Weet de verhuurder dat hij iets moet doen en kan je dat bewijzen als het er op aan komt?
- Wat ga je doen als de verhuurder geen gevolg geeft aan de opschorting?
Vragen?
Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.
STEL EEN VRAAG
Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!
STEL UW VRAAG:

TELEFONISCH
Vul uw naam en telefoonnummer in.U wordt op werkdagen binnen 24 uur
teruggebeld door een advocaat.