Tijdelijke huur tijdens stage

Als je een woning huurt in het kader van je stage, kan je geen aanspraak maken op huur(prijs) bescherming. Dit blijkt uit de uitspraak van de kantonrechter te Den Bosch van 17 februari 2011 (LJN: BX5625).

 
Het gaat in deze zaak om een studente die stage loopt in het Catharinaziekenhuis in Den Bosch. Via haar stage kan zij een kamer huren bij woningcorporatie Vestia. De studente vindt dat zij een te hoge huurprijs betaalt en verzoekt de Huurcommissie om de huurprijs te toetsen. De huurcommissie past de huurprijs vervolgens aan.

 

Vestia is het met deze uitspraak niet eens omdat zij van mening is dat er sprake is van huur naar zijn aard van korte duur. De studente brengt daar tegenin dat zij de kamer langer kan huren dan partijen vooraf hebben afgesproken, zodat er van tijdelijke huur geen sprake kan zijn.

De kantonrechter overweegt dat van doorslaggevend belang is dat de studente van meet af aan de bedoeling heeft gehad om de kamer tijdelijk voor haar stage te huren. Dat de student de huurtermijn heeft kunnen verlengen doet daar niets aan af. Er is dus sprake van huur naar zijn aard van korte duur, aldus de kantonrechter.

 

Vragen


Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement