Pas op voor scheefwonen

De maatregelen die de regeringspartijen hebben opgenomen om 'scheefwonen' tegen te gaan zullen waarschijnlijk pas in juli 2012 in werking treden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de maatregelen mogelijk pas eind 2013 zichtbaar worden, omdat er voor de scheefwoners momenteel weinig alternatieven bestaan zodat zij niet snel geneigd zijn om te verhuizen.

Scheefwonen, wat is dat?

Scheefwonen ontstaat als de huurder een inkomensontwikkeling doormaakt en tegelijkertijd goedkoop blijft wonen in een sociale huurwoning. De maatregelen tegen scheefwonen bestaan uit de invoering van een inkomensgrens voor de instroom in sociale huurwoningen en uit de invoer van een extra huurverhoging voor huurders die meer dan € 43.000 per jaar verdienen.

 

Woningcorporaties niet tevreden

Over het algemeen kijkt men positief aan tegen de maatregelen van het kabinet. De woningcorporaties zijn minder tevreden, omdat zij nu gedwongen worden om een groot deel van hun woningvoorraad aan lagere inkomensgroepen te verhuren. Ook uit het oogpunt van integratie van verschillende mensen wordt er kritisch tegen de maatregelen aangekeken. 
 
Het kabinet houdt echter vast aan de plannen. Wat minister Donner betreft worden de maatregelen nog dit jaar ingevoerd.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.
 


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement