Rente over waarborgsom

Bij het aangaan van de huur vragen verhuurders meestal een waarborgsom, ook wel borg genoemd. De waarborgsom is bedoeld om opleveringsgebreken bij het einde van de huur te kunnen dekken. Wanneer de woning niet beschadigd is, moet de verhuurder de waarborgsom terugbetalen.

Is de verhuurder verplicht rente te vergoeden over de waarborgsom? 

De vraag is of de verhuurder verplicht is om rente te vergoeden over de periode dat hij de waarborgsom heeft gehouden. Die rente kan over een lange huurperiode aardig oplopen. De rechtbank Noord-Nederland beantwoordt die vraag ontkennend (zie www.rechtspraak.nl, uitspraak van 18 maart 2014, LJN: ECLI:NL:RBNNE:2014:1339). Volgens de rechtbank kan de verhuurder als houder van de waarborgsom aanspraak maken op de "burgerlijke vruchten", waartoe ook rente gerekend kan worden.

Vragen?

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem gerust contact op met Hulpbijhuren.nl via tel: 030 - 214 50 24 of email: advies@hulpbijhuren.nl.

vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement