Inschrijven niet mogelijk

Soms is het niet mogelijk om je in te schrijven op je woonadres bij de gemeente. Het appartement staat dan niet in het adressenbestand van de gemeente, omdat het niet is uitgesplitst. Dit probleem kan worden opgelost als de verhuurder/eigenaar een splitsingsvergunning voor het appartement aanvraagt.

In juridische zin is de verhuurder verplicht om de huurder in te lichten over de onmogelijkheid van een inschrijving bij de gemeente. Dat bepaalt de kantonrechter Rotterdam in het vonnis van 25 mei 2012 (LJN: BX0751). Volgens de kantonrechter moet een professionele verhuurder ervan op de hoogte zijn of de huurder zich op het adres van de huurwoning kan inschrijven bij de gemeente. Als de inschrijving niet realiseerbaar is, heeft dit voor de huurder negatieve gevolgen. Hij kan dan bijvoorbeeld geen huurtoeslag of een uitkering aanvragen. Dat is belangrijke informatie die voor het aangaan van de huurovereenkomst bij de huurder bekend moet zijn, aldus de kantonrechter.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.

vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement