Huurprijzen fors omhoog

De huurprijzen voor huurders met middeninkomens en hoge inkomens gaan fors omhoog de komende jaren. Een nieuw wetsvoorstel van het kabinet Rutte-Asscher maakt dat mogelijk.

 

Verhuurders van sociale huurwoningen kunnen de huurprijzen voor de middeninkomens met 2,5% en voor de hogere inkomens met 5% verhogen, bovenop de inflatieverhoging. Om aan te tonen tot welke inkomenscategorie huurders behoren, kunnen verhuurders de inkomensgegevens van huurders opvragen bij de Belastingdienst.

 

Met de nieuwe huurprijswetgeving hoopt het kabinet de doorstroming van de woningmarkt te bevorderen en huurprijzen meer marktconform te maken.

De verwachting is dat vooral woningcorporaties op grote schaal gebruik gaan maken van de nieuwe wetgeving. De Huurcommissie is nog steeds bevoegd om van geschillen tussen huurders en verhuurders kennis te nemen.

 
Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement