Geen tijdelijke huur vanwege renovatie

Onlangs oordeelde het gerechtshof Amsterdam (LJN: BY1786) dat de verhuur van een woning in afwachting van een renovatie geen huur naar zijn aard van korte duur is.

 

In deze zaak stelt de verhuurder woningen ter beschikking die nog gerenoveerd moeten worden. De verhuurder spreekt met huurders af dat zij de woningen twee maanden voor de renoavtie moeten verlaten.

 

In deze zaak is doorslaggevend dat de datum van de renovatie bij het aangaan van de huurovereenkomst niet bekend was. Uiteindelijk duurt het nog bijna twee jaar voordat de verhuurder aan de renovatie begint. Als het dan eindelijk zover is, weigeren de huurders de woningen te verlaten en beroepen zij zich op huurbescherming.

Het hof overweegt dat de lange tijd tussen het aangaan van de huurovereenkomst en het begin van de renovatie meebrengt dat er niet gesproken kan worden van tijdelijke huur (huur naar zijn aard van korte duur).

 

Vragen

 

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement