Onderhuur: wie betaalt de waarborgsom terug?

De kantonrechter Rotterdam heeft zich uitgesproken over de vraag of de verhuurder verplicht is om de waarborgsom die de onderhuurder aan de huurder heeft betaald terug te betalen, als de onderhuurder hoofdhuurder is geworden (zie uitspraak 28 maart 2014, www.rechtspraak.nl kenmerk: ECLI:NL:RBROT:2014:2175).

Onderhuurder wordt hoofdhuurder

Als de huurder de huurwoning onderverhuurt aan de onderhuurder en vervolgens de huurovereenkomst met de hoofdverhuurder beëindigt, dan neemt de verhuurder de onderhuurovereenkomst met de onderhuurder over. De hoofdhuurder valt als het ware weg en de onderhuurder wordt hoofdhuurder. Dit betekent dat de verhuurder de rechten en plichten uit de onderhuurovereenkomst overneemt en dus ook de verplichting om aan het einde van de huur de waarborgsom terug te betalen, aldus de kantonrechter.

De grote winnaar van dit verhaal is de huurder: hij heeft immers een waarborgsom ontvangen van de onderhuurder zonder de verplichting om deze terug te betalen.


Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren.nl via tel: 030 - 214 50 24 of email: advies@hulpbijhuren.nl.

vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement