Huurder moet gehuurde netjes houden

Een huurder moet niet alleen op tijd de huur betalen. Er bestaat ook een verplichting om het gehuurde netjes te houden. Maak je er als huurder een bende van, dan loop je het risico dat de huurovereenkomst wordt ontbonden.

Dat blijkt wel uit het vonnis van het Gerechtshof Leeuwarden van 12 juli 2011 (zie LJN: BR1315). Buren klaagden bij de verhuurder van een woning over rotzooi in de tuin en een kapotte ruit. Om die reden wilde de verhuurder van de huurovereenkomst af. Het Hof oordeelt dat de rotzooi in de tuin en het kapotte raam toewijzing van de gevorderde ontbinding en ontruiming rechtvaardigt. 

 

Waarom belangrijk


De rechter zal een vordering tot ontbinding van de huurovereenkomst niet snel toewijzen als er sprake is van rommel in de tuin of de huurwoning. Er moet echt wel wat aan de hand zijn. Wat in deze zaak meespeelde was dat de huurder naar de bewoners toe overlast veroorzaakte en dat hij niets aan de rommel heeft gedaan. Zelfs na jaren procederen is de bende niet opgeruimd.

De vraag of rommel in de huurwoning een vordering to ontbinding van de huurovereenkomst rechtvaardigt, is niet eenvoudig te beantwoorden. Word je als huurder geconfronteerd met deze problematiek, schakel dan op tijd een advocaat in.

 

Vragen

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Schroom niet om contact op te nemen met Hulpbijhuren via email: advies@hulpbijhuren.nl of tel: 030 - 214 50 24.


vorige pagina


STEL EEN VRAAG

Heeft u ook een juridisch probleem? Wacht niet te lang en stel ons uw vraag!

STEL UW VRAAG:


ONLINE

Stel uw vraag via volgend formulier en stuur eventueel uw bijlage mee. Binnen 24 uur krijgt u een reactie van een advocaat.> Reacties cliƫnten
> Lage kosten
> Pro deo advocaat
> Over Hulpbijhuren.nl
> Onze missie
> Actueel
> Linkpartners
> Privacy en disclaimer
> Algemene voorwaarden
> Privacy Statement